Följ Team Trogdor:

Om teamet

Team Trogdor är ett löst sammansatt sportfisketeam med medlemmar från Strängnäs. Det började med att vi var ett gäng grabbar som ofta fiskade tillsammans och efter ett par år blev sugna på att delta i vår första fisketävling; Gäddfestivalen i Kil 2003. Till detta behövde vi ett namn och Team Trogdor föddes.

Vart kommer namnet från?

Namnet Trogdor kommer ursprungligen från webbserien "Strong Bad Email" där han i en episod ska rita en drake vilken får namnet Trogdor. Utan egentlig anledning utöver att de tyckte Strong Bad var fantastiskt rolig döptes Löwas och Rickards första båt (i början av 2000) till "Trogdor" och namnet har sedan hängt med.

Vem får vara med?

Bortsett från hur vi framställer oss själva och vårt intresse för fiske är vi egentligen inte ett dugg seriösa (bortsett från i vårt fiske). Vi är ett gäng polare som samlat vårt intresse under ett och samma tak som en kul grej. Så i princip kan vem som helst som utrycker intresse vara med.

Vart fiskar ni?

Hemmavattnet är inre Mälaren runt Strängnäs, vi befinner oss normalt någonstans mellan fjärdarna mot Enköping bort mot Mariefred. Utöver detta fiskar vi en hel del i Båven med utgångspunkt vid Lorrans stuga som ligger på östra sidan i närheten av Edeby. Vi försöker även åka iväg till andra ställen så mycket det går, närheten till Stockholms skärgård gör att det brukar bli ett par resor dit men även någon resa norrut då och då (och någon enstaka utlandsresa).

Vad fiskar ni och hur?

Allt på alla sätt! Vi älskar sportfiske i alla dess former och försöker hela tiden utveckla vårt fiske. Dock ligger fokus mycket på jerk, jigg och trolling.

Tävlingar?

Vi åker på en del tävlingar. 2008 var första året som vi "hårdsatsade" för att känna på lite, under 2009 har det av olika anledningar blivit lite mindre tävlande. Vi tävlar främst för upplevelsen och mindre för tävlingsmomentet. Självklart vill man vinna men vi väljer tävlingar mer utifrån fiskemetod och vatten. Tävlingar för oss är mer som en fiskeresa med tävlingsmoment som grädde på moset.

Varför denna site?

Ärligt talat så är det nog främst för "inbördes beundran". Dock har vi haft vår blog i ett par år nu och fått mycket positiv respons. Både från dem som bara är nyfikna vad vi håller på med men även från personer som snappat upp en del tips och tricks. Vi ville även ha en plats där vi kunde samla nyheter för vår egen del och tänkte att det säkert är fler personer som skulle tycka det var användbart.

 • Vi stöttar Team Trogdor

  Mälarbåtar Furillo Digital Agency
  Sportfiskarn i Strängnäs
 • Vi är medlemmar i

  Sportfiskarna Sparreholms Båtklubb
  Svenska Gäddklubben Sjöräddningssällskapet
 • Vi gillar

  Limit Your Kill Hugh's Fish Fight Älvräddarna

©2011 Team Trogdor - teamet@teamtrogdor.se